მაწონში ჩავასხათ ძმარში გახსნილი სოდა და 2-3 წუთი გავაჩეროთ, შემდეგ დავუმატოთ მარილი, გამდნარი კარაქი და კვერცხი. ცომს ვამატოთ ფქვილი და მოვზილოთ ნაზი ცომი, რომელიც ხელს ოდნავ მიეკრობა, შემდეგ ცელოფანის პარკით მაცივარში მოვათავსოთ 2 საათით. ყველი და კარტოფილი ერთად ავზილოთ და 6 გუნდად დავყოთ. ცომი დავყოთ 6 გუნდად, მოვათავსოთ მასში ყველისა და კარტოფილის ნარევი და თხლად გავაბრტყელოთ, ზემოდან წავუსვათ რძისა და კვერცხის გულის ნარევი და 250 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15 წუთი ვაცხოთ, სანამ დაიბრაწება.