ყურძნის მურაბა
ყურძნის მურაბა
დრო 60წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • შაქარი - 1.5 კგ
  • ყურძენი - 2 კგ
  • ლიმონი - 1
მომზადების წესები
ყურძენი (თეთრი ან შავი)  კარგად გავრეცხოთ, გავაცალოთ ყუნძს მარცვლები და ჩავყაროთ ქვაბში. დავდგათ ცეცხლზე. წვენს რომ გაუშვებს, დავაყაროთ შაქარი და ნახევარრგოლებად დაჭრილი ლიმონი. ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე, თავახდილი. დრო და დრო  ამოვურიოთ.

მზა ჯემი გადავიტანოთ სუფთა ქილებში და ცხელსვე დავაფაროთ თავსახური.
ტეგები:
მურაბა ყურძენი ნანახია: 24369