აღმოსავლური ნამცხვარი
აღმოსავლური ნამცხვარი
დრო 120წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • -
  • ფინიკის ცომისთვის:
  • წყალი - 100 მლ
  • მარილი - მწიკვი
  • ზეთი - 2 ს.კ
  • გამდნარი კარაქი - 100 გ
  • მანანის ბურღული - 200 გ, წვრილი დაფქვის
  • მანანის ბურღული - 100 გ, საშუალო დაფქვის
  • ფინიკი - 100 გ, გატარებული
  • კარაქი - 1 ჩ.კ
  • დარიჩინი - მწიკვი
  • თაფლი - 1 ს.კ
მომზადების წესები
თასში შევურიოთ წვრილი და საშუალო ზომის მანანაის ბურღული, მარილი, გავუკეთოთ ჩაღრმავება და ჩავასხათ გამდნარი კარაქი და ზეთი. ხელით ავსრისოთ, სანამ ბურღული ცხიმს მთლიანად არ შეიწოვს. შემდეგ დავასხათ წყალი, კარგად გადავზილოთ, დავაფაროთ და დავასვენოთ ცოტა ხანს.

ფინიკის ცომის ყველა ინგრედიენტი შევურიოთ. უნდა მივიღოთ ერთგვაროვანი მასა.

ორივე ცომი გავაბრტყელოთ ორ ცელოფანს შუა და მივცეთ ოთხკუთხა ფორმა.  ფინიკის ცომი დავადოთ თეთრ ცომს და გადავახვიოთ რულეტივით. დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად. სპეციალური ნამცხვრის პინცეტით გავუკეთოთ დეკორი (იხილეთ ეს ხელსაწყო მე-3 ფოტოზე). ნამცხვრები დავალაგოთ საცხობ ფორმაზე და შევდოთ მაცივარში გასაციებლად 30-40 წუთი. შემდეგ გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 20 წუთი.

მირთმევის წინ ნამცხვრებს თაფლში ავლებენ.