თასში ჩავყაროთ ფქვილი, დავუმატოთ საფუარი, გამაფხვიერებელი და ავურიოთ.დავასხათ თბილი წყალი დამოვზილოთ ცომი. შევაზილოთ 1 ს.კ.ზეითუნის ზეთი, ჩავდოთ ჯამში დადავდგათ ასაფუებლად. ამასობაში შუაზე გავჭრათ პამიდვრები და 1/3 ჭიქა უკურკო ზეთისხილი. ნიორი დავნაყოთ. ცომი რომ აფუვდება, ჩავდოთ 23x18 სმ ზომის ფორმაში, წავუსვათნიორი, ზედ დავაწყოთ ზეთისხილიდა პამიდვრები, მოვაყაროთ 1/2 ჩკ. მარილი და ქონდრის ფოთლები.ზემოდან ცოტა ზეითუნის ზეთიმოვასხათ და დავდგათ 15 წუთითთბილად, შემდეგ 200 გრდუსზეგახურებულ ღუმელში გამოვაცხოთ დაახლოებით 15 წთ. ფოკაჩასღუმლიდან რომ გამოვიღებთ, კიდევ ცოტა ზეითუნის ზეთიწავუსვათ. რჩევა: ფოკაჩას ძალიან უხდებაროზმარინი, შეგვიძლია დავუმატოთ ბულგარული წიწაკა, ძეხვეული, ლორი და ა.შ.