ყველი გავხეხოთ. ტარხუნას ფოთლები გავაცალოთ. რძეში გავხსნათ ფქვილი, მარილი, პილპილი და შემოვდგათ ცეცხლზე. როცა წამოდუღდება, შევურიოთ გახეხილი ყველი, კარაქი და კარგად ავურიოთ. პარალელურად მოვხარშოთ სპაგეტი შეფუთვაზე მოცემული წესის მიხედვით. ყველის სოუსში ავურით ტარხუნა და შევურიოთ პასტას. მივირთვათ ცხელი. ყველის სოუსის მოსამზადებლად შეიძლება გამოვიყენოთ ტრადიციული იმერული ყველი, სულგუნი, ჰოლანდიური, მაგარი ტიპის ყველი, მოცარელასა და ლურჯი ყველის ნაზავი და ა.შ. ამ შემთხვევაში ტარხუნა შეგვიძლია არ გამოვიყენოთ.