ქათამი დავჭრათ მომცრონაჭრებად. შევაზილოთ პილპილი, მარილი და ყვითელი ყვავილი. გავაჩეროთ 15 წუთი. ქოთნის ფსკერზე მოვათავსოთ ერბოს 2/3, შემდეგ ერთი ფენა მარილმოყრილი ხახვი 1 კბილნიორთან ერთად, ხორცის ნაჭრები, მაყვლის მარცვლები,ისევ ხახვი, ნიორი, ხორცი დაა.შ. ზედა ფენა უნდა იყოს ხორციკანით ზემოთ. ზემოდან წავუსვათ ერბო, მაყვალი და დავასხათ წყალი. წყალმა ხორცისზედა ფენა ნახევრად უნდა გადაფაროს, რომ კანი კარგად დაიბრაწოს. შევდგათ ცხელღუმელში საათნახევრით.