ქლიავი გავრეცხოთ და კურკა გამოვაცალოთ. შემდეგ ქლიავი ბლენდერით/ჩოპერით ან ხორცსაკეპით დავაქუცმაცოთ. მიღებული პიურე გავატაროთ წვრილ საწურზე. მიიღებთ სქელ პიურეს, შემდეგ კანიანად ვაბლენდერებთ. ვაყრით 1 კგ. ქლიავზე 800 გ. შაქარს, ასევე ვამატებთ 2 სკ. ძმარს. 1/4 ჩკ. ლიმონმჟავას. ურიეთ სანამ ქაფი აქვს, შემდეგ კი ვადუღოთ მინიმალურ ტემპერატურაზე სასურველ სისქემდე. მზა ჯემი ჩავასხათ სტერილიზებულ ქილებში და მოვხუფოთ.