აღმოსავლური ფლავი
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ძირა - 1 ჩ.კ ან გემოვნებით
  • მარილი და პილპილი
  • ნიორი - 1 დიდი თავი
  • სტაფილო - 3-4
  • ცხვრის ან საქონლის რბილი ხორცი - 500 გ
  • გრძელი ბრინჯი - 400 გ
  • ზეთი - 100 მლ
მომზადების წესები

ხორცი დავჭრათ საშუალო  ნაჭრებად. ქვაბში ზეთი გავაცხელოთ და ხორცის ნაჭრები დავბრაწოთ. შემდეგ ხახვი და ჩხირებად დაჭრილი სტაფილო დავამატოთ. მოვშუშოთ რამდენიმე წუთი. დავამატოთ მარილი, პილპილი, ძირა, ჩავაგდოთ კარგად გარეცხილი ნივრის თავი.
ბრინჯი გავრეცხოთ, გავწუროთ და  დავამატოთ ქვაბში, მასაც მოვ აყაროთ სანელებლები და მარილი, დავასხათ წყალი, დავახუროთ თავსახური და წამოვადუღოთ. შემდეგ ცეცხლს დავუწიოთ. ფლავს არ უნდა ამოვურიოთ. მოხარშვის შემდეგ 15-20 წუთი ასევე დავტოვოთ, შემდეგ თეფშზე გადმოვიტანოთ და გემრიელად მივირთვათ.
შეგვიძლია კოწახურიც დავამატოთ.