კერძის მომზადება დავიწყოთ საწებლით. დიდ ტაფაში გავაცხელოთ ზეთი, ჩავყაროთ დაჭრილი ხახვი, მწიკვი მარილი და ნელ ცეცხლზე მოვამზადოთ 5 წუთის განმავლობაში. დავუმატოთ დაჭრილი ნიორი და კიდევ რამდენიმე წუთის განმავლობაში მოვამზადოთ. მიღებულ ნარევს დავუმატოთ პომიდვრის პატარა ნაჭრები წვენთან ერთად და მივიყვანოთ დუღილამდე. სუსტი დუღილით მოვამზადოთ 10 წუთის განმავლობაში. მოვხარშოთ მაკარონი და დავუმატოთ უკვე მომზადებული მასა, დავაყაროთ ზღვის პროდუქტები და დავასხათ ტომატის საწებელი. შემდეგ დავუმატოთ ერთი მუჭა დაჭრილი ოხრახუში და ზღვის პროდუქტები ავურიოთ მაკარონსა და საწებელში. მიღებული კერძი კი მივიტანოთ სუფრასთან.