საწებლისთვის ხახვი შალოტი წვრილ კუბიკებად დაჭერით. კარაქი გაადნეთ ღრმა ტაფაზე დაბალ ტემპერატურაზე, ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი. ხახვი მოხრაკეთ 5-7 წუთის განმავლობაში, შემდეგ შეურიეთ ნაღები და მუდმივად ურიეთ; დაუმატეთ მარილი, შავი პილპილი, ნიორი და ჯავზი. საწებელი ხარშეთ მანამ, სანამ არ გასქელდება; პელმენების სუფრაზე მირთმევის ბევრი ვარიანტი არსებობს: - მოთუშეთ საწებელში; ჩააწყვეთ ქოთანში, დაასხით საწებელი ზემოდან, შედგით 180°C ტემპერატურამდე გაცხელებულ ღუმელში; უბრალოდ, მოხარშეთ, როგორც შეფუთვაზეა მითითებული, ღრმა თეფშზე დადეთ, საწებელი მოასხით და ისე მიიტანეთ სუფრასთან. გემრიელად მიირთვით!