ხაჭო გაატარეთ საცერში, რომ კვერების ცომი გლუვი იყოს. თასში აურიეთ ხაჭო, შაქარი, მარილი და კვერცხი. დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი, სანამ არ გახდება მკვრივი, ერთგვაროვანი მასა. ჩაასხით წყალი ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ფქვილი მოაყარეთ სამუშაო ზედაპირს. ცომს მიეცით გრძელი მილის ფორმა და დაჭერით ნებისმიერი ფორმის ნაჭრებად. ცომის ნაჭრები ჩაყარეთ წყალში, ადუღების შემდეგ და მოხარშეთ 2-3 წუთის განმავლობაში. ცხელს მოასხით გამდნარი კარაქი. გემრიელად მიირთვით!