როგორ მზადდება მაშარაფი? მაშარაფს ამზადებენ ექსკლუზიურად შერჩეული მწიფე ბროწეულისგან: ჯერ ნაყოფს აცალკევებენ, მარცვლებს ქვაბში აგროვებენ და დაბალ მისგან წვენს გამოწურავენ. შემდეგ, წვენს წვრილ საცერში ატარებენ. გადაწურულ წვენს ქვაბით დგამენ დაბალ ცეცხლზე და ადუღებენ. ხის კოვზით გამუდმებით ურევენ. ბროწეულის წვენი იხარშება მანამ, სანამ ორიგინალური მოცულობის მხოლოდ 20% დარჩება და კონსისტენცია თხევადი არაჟნის მსგავსი გახდება. დაბალანსებული გემოს მისაღებად, მზა სოუსს უმატებენ მარილს, შაქარს და სანელებლებს, შემდეგ მაშარაფს ასხამენ მინის ჭურჭელში (ქილები, ბოთლები და ა.შ.). სუფრაზე გაცივებული სახით მიირთმევენ.