გარეცხეთ კარტოფილი ჯაგრისით ან სილიკონის ღრუბლით და დაჭერით დიაგონალურად, ყოველი სანტიმეტრის გამოტოვებით, დაახლოებით 1-1,5 სმ სიღრმეზე დასერეთ. გაფცქვენით ხახვი და დაჭერით ძალიან წვრილად. პატარა ტაფაში გაადნეთ კარაქი, დაუმატეთ ხახვი და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე 2 წუთის განმავლობაში. გადმოდგით ცეცხლიდან, დაუმატეთ პაპრიკა და აურიეთ. მოხარშული ქათმის მკერდი დაჭერით დიდ კუბებად. ღრმა საცხობ ფორმაზე დააფინეთ პერგამენტი, მოათავსეთ კარტოფილი, მოასხით გამდნარი კარაქი ხახვითა და პაპრიკით და სილიკონის ფუნჯით კარგად შეაზილეთ. ზემოდან დაადეთ ფილე, მოაყარეთ მარილი და კარტოფილებს შორის როზმარინის ტოტები ჩადეთ. გამოაცხვეთ 180°C-მდე გახურებულ ღუმელში 40-50 წუთის განმავლობაში. მიირთვით ცხელი.