შიგთავსის მოსამზადებლად გამოიყენეთ მოცვის, გარგარის ან ალუბლის მურაბა. (ან, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახალი კენკრა, მოხარშული შაქართან და სახამებელთან, ხუთი წუთის განმავლობაში). მზა ღვეზელი დაჭერით ნაჭრებად და მიირთვით ცხელი ჩაისთან, რძესთან ან ყავასთან ერთად. ხაჭო ათქვიფეთ შაქართან და ლიმონის წვენთან ერთად. მზა ფენოვანი ცომი გააბრტყელეთ პერგამენტის ფურცელზე მართკუთხა ფენად 5 მმ სისქით, 30x40 სმ ფართობით. ცომი გონებაში გაყავით სამ ნაწილად. მარცხენა და მარჯვენა ნაწილები დაჭერით ზოლებად 1 სმ სიგანეზე 45 გრადუსიანი კუთხით (დიაგონალურად) . შუა ნაწილი ხელუხლებელი უნდა დარჩეს. ცენტრში მოათავსეთ ხაჭოს შიგთავსი და თხელ ფენად წაუსვით კენკრის მურაბა ან ჯემი. დაამატეთ ცოტა ახალი კენკრაც. ზემოდან შიგთავსზე დააფინეთ ცოტაოდენი ცომი. შემდეგ კი ცომის ზოლები გვერდებიდან რიგრიგობით გადმოაფარეთ თითოეულ მხარეს, რომ ნაწნავის ფორმა მიიღოთ. ღვეზელი პერგამენტთან ერთად გადაიტანეთ საცხობ ფირფიტაზე და წაუსვით ფუნჯით ათქვეფილი კვერცხი ერთ სუფრის კოვზ წყალთან გარეული. შედგით 190°C-მდე გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. მზა ღვეზელი გააციეთ. შაქრის პუდრა შეურიეთ რძეს. ცივ რულეტს წაუსვით მინანქარი და გააფორმეთ კენკრით და ნუშის ფანტელებით.