გაცრილ ფქვილს დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და დანით დაკეპეთ წვრილად. თუ ხელით შეაზელთ, კარაქი სწრაფად გადნება. დაუმატეთ ნებისმიერი ცხიმიანი არაჟანი, ცოტაოდენი მარილი და სოდა, ძმრით "ჩამქრალი". კარგად აურიეთ და მოზილეთ ელასტიკური ცომი. შეიძლება ხელებზე ოდნავ დაგეწებოთ, არა უშავს, ფქვილის დამატება არ დაგჭირდებათ. ცომი გაყავით 10 თანაბარ ნაწილად, გააბრტყელეთ ბურთულებად, გადააფარეთ საკვები პარკი, რომ არ გამოშრეს და შედგით მაცივარში ერთი საათით. ცომის ბურთი დადეთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე და გააბრტყელეთ თხელ ფენად. ნამცხვარი გამოჭერით სასურველ ფორმასა და ზომაზე და მოათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე. აცხვეთ 8-10 წუთის განმავლობაში 180 ° C-ზე. მიიღებთ 13 ფენას 24 სმ დიამეტრით. კრემის მოსამზადებლად ჯამში მოათავსეთ 5 კვერცხის გული და 1 მთლიანი კვერცხი, დაუმატეთ გრანულირებული შაქარი და ვანილის შაქარი. აურიეთ კარგად. შემდეგ დაამატეთ გაცრილი ფქვილი და კვლავ აურიეთ. რძე მიიყვანეთ ადუღებამდე, მაგრამ არ ადუღოთ, რომ ქაფი არ გამოჩნდეს. დაუმატეთ კვერცხი-შაქრის ნაზავი და გამუდმებით ურიეთ სათქვეფით, რომ ნარევი ძირამდე არ ჩაიძიროს. მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ ზედაპირზე დიდი ბუშტები არ გამოჩნდება. დატოვეთ გასაგრილებლად. შეგიძლიათ ზედაპირი დაფაროთ საკვები პარკით. როცა კრემის ძირი გაცივდება, დაამატეთ დარბილებული კარაქი და კარგად აურიეთ. ქვაბში მოათავსეთ ახალი ან გაყინული მარცვლეული ალუბალი, დაუმატეთ 50 გ. შაქარი და აორთქლეთ ზედმეტი ტენიანობა. თუ სითხე ბევრია, გადაწურეთ. ტორტის აწყობა. ბრტყელ ფენებს თანაბრად წაუსვით კრემი და ააწყვეთ. ალუბალი (კენკრა) მოათავსეთ ორ ფენაზე. ნამცხვრის ერთ ფენას ტოვებთ ზემოდან მოსაყრელად, დააქუცმაცეთ და ზემოდან მოაყარეთ ნამცხვარს. გააჩერეთ ნამცხვარი მინიმუმ 6 სთ. როდესაც ფენები კარგად გაიჟღინთება და ცოტათი დარბილდება, მოაჭერით კიდეები და მოაყარეთ ნამცხვრები გვერდებიდან - თავზე. ნაპოლეონი ალუბლითა და კრემით მზადაა!