გათალეთ და გარეცხეთ ყველა ბოსტნეული და სოკო. მოხარშეთ წინასწარ დამბალი ლობიო. ღრმა ტაფაზე გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი - დაჭრილ სოკოსთან ერთად. შემდეგ დაამატეთ ზოლებად დაჭრილი სტაფილო და მოშუშეთ კიდევ 15 წუთი. კომბოსტო დაჭერით და ცოტა მარილი ხელებით შეაზილეთ. ბულგარული წიწაკა დაჭერით ზოლებად. გამზადებული კომბოსტო და ბულგარული წიწაკა დაუმატეთ სოკოს და მოთუშეთ თავდახურულ ღრმა ტაფაში. მზადყოფნამდე 10 წუთით ადრე მოაყარეთ მოხარშული ლობიოს მარცვლები, მარილი და პილპილი. მზა კერძი გადაიტანეთ ღუმელში, დაამატეთ ნიორი და დაჭრილი მწვანილი და ნაზად აურიეთ. შენიშვნა: თუ იყენებთ გარეულ სოკოს, ის წინასწარ უნდა მოხარშოთ 10-15 წუთის განმავლობაში. შეარჩიეთ მწვანილი თქვენი გემოვნებით. კამა, ოხრახუში, ქინძი - არაფერი იქნება ზედმეტი. ბოსტნეულის ჩაშუშულს ოდნავ პიკანტური არომატი რომ მისცეთ, დაამატეთ ცხარე წიწაკის ნაჭერი, მჟავიანობისთვის რამდენიმე პომიდორი ან 1-2 სუფრის კოვზი არაჟანი. გემრიელად მიირთვით!