ხორცი ფერადი წიწაკებით
ხორცი ფერადი წიწაკებით
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარილი და პილპილი
  • ტკბილი წიწაკა, სხვადასხვა ფერის - 3
  • ძმარი - 5 ს.კ
  • სოიოს სოუსი - 4 ს.კ
  • ნივრის კბილი - 3
  • ხახვი - 1 თავი
  • საქონლის რბილი ხორცი - 600 გ
  • ქინძი
  • მწვანე ხახვი
მომზადების წესები
დაჭერით ხორცი თხელ, 3-4 სმ სიგრძის ნაჭრებად. მოასხით 3-3 ს.კ. ვაშლის ძმარი და სოიოს სოუსი. დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი, შავი პილპილი. ინგრედიენტები კარგად აურიეთ და შედგით მაცივარში 2 სთ.

ტაფაზე მოასხით ზეთი და მოშუშეთ ხორცი (ხახვთან და ნიორთან ერთად) დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში (ძალიან დაბალ ცეცხლზე). ბოლოს გაზქურას 2-3 წუთით მაქსიმუმამდე აუწიეთ და შებრაწეთ ხორცი, თან მუდმივად ურიეთ.
პარალელურად ტკბილი ფერადი წიწაკები დაჭერით გრძლად, მოაყარეთ მარილი, მოასხით ცოტა ზეთი, მოათავსეთ ფოლგაზე და შედგით 220 გრადუსამდე გახურებულ აირღუმელში 12-15 წუთის განმავლობაში. გამომცხვარი წიწაკები გადაიტანეთ ჭურჭელში, მოასხით 3 ს.კ. ვაშლის ძმარი, 1 ს.კ. სოიოს სოუსი და გააჩერეთ 10 წუთი.
ხახვთან და ნიორთან ერთად შემწვარ ხორცს მოაყარეთ ტკბილი წიწაკები, წვრილად დაჭრილი მწვანე ხახვი და ქინძი.