ლუდში ჩაშუშული ღორის ხორცი
დრო 300წთ
ულუფა 10
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ხორცის მომზადების ესპანური რეცეპტი მართალია დიდ დროს მოითხოვს, მაგრამ შედეგი უბრალოდ შესანიშნავია!

ინგრედიენტები

  • მარილი
  • წყალი - 1/2 ჭიქა
  • ძირა - 1 ჩ.კ
  • პილპილი - 1 ჩ.კ
  • წითელი წიწაკა, დაფქული - 1 ჩ.კ
  • ხმელი ორეგანო - 1 ჩ.კ
  • დარიჩინი - 1/4 ჩ.კ
  • ფორთოხლის წვენი - 1/2 ჭ
  • ლიმონი - 2
  • ლუდი - 500 მლ
  • ღორის ბეჭის ნაჭერი - 2 -2.5 კგ
  • ქინძი
მომზადების წესები
ღორის ბეჭის ნაჭერი ჩადეთ ღრმა ჭურჭელში (შეგვიძლია დავანაწევროთ), დაამატეთ დაჭრილი ნიორი, მარილი, ძირა, წითელი წიწაკა, პილპილი, ორეგანო, დარიჩინი,  კარგად შეაზილეთ, შემდეგ დაამატეთ ფორთოხლისა და ლიმონის წვენი, ასევე ლუდი და წყალი. დააფარეთ თავზე და ძალიან ნელ, თითქმის მბჟუტავ ცეცხლზე მოამზადეთ რამდენიმე საათის განმავლობაში. ზანდაზან ამოვურიოთ. ხორცი ისე უნდა დარბილდეს რომ ადვილად იშლებოდეს და  ჩანგლით ქვაბშივე დავანაწევროთ.

ძალიან გემრიელია ლავაშში გახვეული, ქინძით, ავოკადოსა და ლიმონის წვენთან ერთად. შეგვიძლია ბრინჯის გარნირიც მოვუმზადოთ