ჟულიენი - გემრიელი და ნოყიერი
ჟულიენი - გემრიელი და ნოყიერი
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათმის, საქონლის ან ღორის ხორცი - 300 გ
  • ნაღები - 300 მლ (შეიძლება არაჟნითაც შეიცვალოს)
  • ხახვი - 1 თავი
  • სოკო - 300 გ
  • მარილი და პილპილი
  • ყველი - 200 გ
მომზადების წესები

ქათმის, ღორის ან ძროხის  ხორცი კარგად გარეცხეთ და დაჭერით თხელ, მოგრძო ნაჭრებად (კარგი იქნება, თუ მომზადებამდე რამდენიმე საათით ადრე ხორცს თეთრი ღვინის მარინადში ჩადებთ).

სოკო  დაჭერით თხელ ფირფიტებად. წვრილად დაჭერით ხახვიც და მოშუშეთ ზეთიან ტაფაზე სოკოსთან ერთად .

მეორე ტაფაც გაახურეთ, დაასხით 3-4 ს.კ. ზეთი და მოშუშეთ ხორცი საშუალო ტემპერატურაზე. თან ხშირად  ურიეთ.

ხახვთან ერთად მოშუშული სოკო გადაიტანეთ ხორციან ტაფაზე და კარგად აურიეთ.
ქოთანში გადაიტანეთ ხორციანი მასა, დაამატეთ ნაღები, ზემოდან მოაყარეთ მსხვილ სახეხზე გახეხილი ყველი. 

შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 15-20 წუთი, სანამ ყველი გადნება და დაიბრაწება.