ღვეზელი ტარხუნით და ყველით
ღვეზელი ტარხუნით და ყველით
დრო 60წთ
ულუფა 12
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
სანამ  ჯერ კიდევ იყიდება სურნელოვანი ტარხუნა, შეგიძლიათ ეს გემრიელი ღვეზელი მოამზადოთ. ამ რეცეპტში მთავარი გულსართია, ცომი ნებისმიერი შეგიძლიათ გამოიყენოთ: ხაჭაპურის, ფენოვანი, მაწვნიანი, საფუვრიანი და ა.შ.

ინგრედიენტები

  • არაჟანი ან კვერცხი - ზემოდან გადასასმელად
  • კარაქი - 50 გ
  • ტარხუნა - 50 გ
  • ნებისმიერი ცომი - 1 კგ
  • ნაკლებად მარილიანი ყველი - 500 გ
მომზადების წესები
ყველი გავხეხოთ, ტარხუნა (მხოლოდ ფოთლები) წვრილად დავჭრათ, დავამატოთ ყველს. ამ ნარევს დავამატოთ დაჭრილი, დარბილებული კარაქი და გადავურიოთ.

ღუმელის ფორმას ცხიმი წავუსვათ და გაბრტყელებული ცომის ფენა დავდოთ, გავანაწილოთ გულსართი, ზემოდან ცომის მეორე ფენა დავაფაროთ და გვერდები კარგად შემოვუკეცოთ. რამდენიმე ადგილას ჩანგლით ჩავჩხვლიტოთ. თავზე კვერცხი ან არაჟანი გადავუსვათ.
გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე დაახლოებით 30 წუთი.

შეგვიძლია ტაფაზეც გამოვაცხოთ.
ტეგები:
ღვეზელი ცომი ტარხუნა ყველი ნანახია: 17957