თავად გადაწყვიტეთ, გსურთ თუ არა ვაშლის კანის დატოვება. ის მაინც გახდება რბილი, მაგრამ თუ არ გინდათ, გაფცქვენით თითოეული ვაშლი. ხილი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. ვაშლის ნაჭრები დადეთ საცხობ ფირფიტაზე, მოაყარეთ დარიჩინი, შაქარი და ლიმონმჟავა. ვაშლის ნაჭრები საკმარისად მჭიდროდ უნდა იდოს ერთმანეთთან. კარგად აურიეთ ისინი მშრალ ინგრედიენტებთან ერთად და შედეთ ღუმელში. ვაშლი მზად იქნება 25 წუთის შემდეგ, 200 გრადუს ტემპერატურაზე. როგორც კი ვაშლის მზად იქნება, უნდა გამოიღოთ ღუმელიდან და დაელოდოთ, სანამ ბოლომდე გაცივდება. ხილის ნაჭრები უკვე რბილი, გემრიელი, სურნელოვანი და ლამაზი იქნება. მოამზადეთ სხვა საცხობი სინი. დააფინეთ პერგამენტი და გადაიტანეთ გაციებული ვაშლის ნაჭრები. ნაყოფს მოაყარეთ დარჩენილი შაქარი და დადგით გასაშრობად 2-3 დღის განმავლობაში. თუ გაშრობის პროცესი აივანზე მიმდინარეობს, მაშინ ჯობს ნაყოფს მარლა გადააფაროთ, ან სპეციალურ საშრობ ბადეში მოათავსოთ. იმისთვის, რომ მურაბის გაშრობის პროცესი რაც შეიძლება მალე დასრულდეს, ვაშლი შედგით ღუმელში ვენტილაციით 2-3 საათის განმავლობაში 70 გრადუს ტემპერატურაზე. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ელექტრო საშრობი, ან ჩვეულებრივი ღუმელი. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ მისი კარი ოდნავ ღია უნდა იყოს.