მარინადის მომზადება: დავიწყოთ მარინადით. ქვაბში წყალს დაუმატეთ მარილი, შაქარი, დაფნის ფოთოლი და წიწაკა. ადუღეთ და დაამატეთ ძმარი, რის შემდეგაც ცეცხლი უნდა გამორთოთ. მარინადს სრულად გაგრილების საშუალება მიეცით, სანამ ცოტა თბილი არ გახდება. ბოსტნეულის მომზადება: ხახვი დაჭერით ნახევარწრეებად ან მეოთხედ-წრეებად, ბულგარული წიწაკა — ზოლებად, ნიორი — ფირფიტებად, ხოლო მწვანილი წვრილად. ყველა ბოსტნეული და მწვანილი ერთ ჯამში აურიეთ. პომიდვრების მომზადება: აირჩიეთ მკვრივი და საშუალო ზომის პომიდვრები. თითოეული ჯვარედინად გასერეთ და მოათავსეთ მდუღარე წყალში 3 წუთით. შემდეგ ფრთხილად მოაცილეთ კანი — მდუღარე წყალი ამ პროცესს ძალიან ამარტივებს. გასტერილებულ ქილაში ან კონტეინერის ქვედა ნაწილში ჩააფინეთ მარინადიდან ამოღებული დაფნის ფოთლები. შემდეგ ჩაალაგეთ პომიდვრები და ბოსტნეულის ნარევი ფენებად. ყველაფერს დაასხით გაგრილებული მარინადის წვენი. თუ გინდათ, რომ პიკანტური გემო ჰქონდეს, დაამატეთ პატარა ნაჭერი ჩილი წიწაკა. ქილას დაახურეთ თავსახური და შედგით მაცივარში ერთი დღით. ახლა მხოლოდ მოთმინებაა საჭირო, სანამ „შიშველი“ პომიდვრები სრულად შეიწოვენ მარინადის არომატებს. დამიჯერეთ, ლოდინი ამად ღირს.