ფილეების მომზადება: ორაგულის ფილეებს მოაყარეთ მარილი და შავი პილპილი ორივე მხარეს. მოასხით ლიმონის წვენი ფილეებს და დაამატეთ ცოტა გახეხილი ლიმონის კანი, რათა უფრო მეტად გაამდიდროს არომატი. შეწვა: საშუალო ტემპერატურაზე ტაფაში გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი. მოათავსეთ ფილეები კანის ქვედა მხარით ტაფაში (თუ ფილეს კანი აქვს). შებრაწეთ 3-4 წუთი, სანამ კანი არ გახდება ხრაშუნა და ოქროსფერი. როცა ორაგულის ქვედა მხარე კარგად შეიბრაწება, ფრთხილად გადააბრუნეთ და მეორე მხარესაც 2-3 წუთი შეწვით, სანამ თევზი გახდება რბილი და მოყვითალო-ვარდისფერი. ნიორი და ბალახეული: როცა ორაგული თითქმის მზად იქნება, ტაფაში დაუმატეთ ნიორი და ოხრახუში (ან როზმარინი). 30-40 წამის განმავლობაში ნელა შეწვით, რათა არომატი გაიშალოს. შემდეგ დაამატეთ კარაქი და დაელოდეთ, სანამ გადნება. ლიმონის სოუსი: თევზის გარშემო ტაფაში ჩაასხით დარჩენილი ლიმონის წვენი. სოუსი ნელა შეიწოვება ორაგულის ხორცში, რაც გაძლევს გემრიელ ციტრუსოვან არომატს. გაფორმება: მზა ორაგულს ზემოდან მოასხით ტაფაში დაგროვებული სოუსი და დააწყვეთ ფაფუკი მწვანე ოხრახუში. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ მეტი ლიმონის ნაჭერი თეფშზე და მიირთვათ ბოსტნეულის სალათთან ან მოხარშულ ბოსტნეულთან ერთად. რჩევები ორაგულის მომზადებისთვის: ნუ გადახარშავთ: ორაგულის ხორცი ნაზია და სწრაფად ცხვება, ამიტომ უნდა დააკვირდეთ, რომ ზედმეტად არ გადახარშოთ, რათა არ დაკარგოს წვენი და არ გამოშრეს. სოუსი: ლიმონის, კარაქის და ნიორის სოუსი თევზს ანიჭებს ძალიან ნაზ და ხალისიან გემოს. დამატებითი არომატებისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ თეთრი ღვინო, როცა სოუსს ტაფაში ამზადებთ. დამატებითი არომატები: შეგიძლიათ სხვადასხვა მწვანილი დაამატოთ ორაგულის მომზადებისას, მაგალითად, როზმარინი, თიამი ან რეჰანი, რაც უფრო მდიდარ გემოს მისცემს თევზს.