თუ არ გაქვთ მზა ყურძნის წვენი, ყურძენი გაწურეთ და გადაწურეთ მარლით, რომ სუფთა წვენი მიიღოთ. აუცილებელია წვენი იყოს კარგად გაფილტრული, რომ თათარა იყოს სუფთა და გლუვი. ფქვილი კარგად გაცერით, შემდეგ ნელ-ნელა დაამატეთ ყურძნის წვენი, თან განუწყვეტლივ ურიეთ, რომ ერთგვაროვანი მასა მიიღოთ. ეს უნდა გააკეთოთ ისე, რომ ფქვილი მთლიანად გაიხსნას. მიღებული მასა გადაიტანეთ ქვაბში და საშუალო ცეცხლზე ადუღეთ, თან მუდმივად ურიეთ, რომ არ მიიწვას. პროცესში ნელ-ნელა დაიწყებს მასა გასქელებას. როცა მასა შესქელდება და დაიწყებს ბუშტების ამოსვლას, ეს ნიშნავს, რომ თათარა თითქმის მზადაა. მიღებული თათარა ჩაასხით სუფთა ჭურჭელში და გააჩერეთ გასაცივებლად. შემდეგ შეგიძლიათ დაამატოთ შიგნით ნიგოზი ან თხილი, რაც თათარას დამატებით გემოს მიანიჭებს.