შაქარი ფქვილი მანანის ბურღული და გამაფხვიერებელი აურიოთ კარგად და გავყოთ ოთხ თანაბარ ნაწილად. გოგრა გავხეხოთ, დავაყაროთ 100 გრ შაქარი, დავაწუროთ ლიმონი და კარგად აურიოთ. გავყოთ 3 წილად. ვიღებთ 26 დმ საცხობ მრგვალ ფორმას, ჩავაფინოთ საცხობი ქაღალდი (კალკა) და ცხიმი წაუსვათ. შემდეგ ავიღებთ 1 წილ მშრალ მასას, მოვაყრით ფორმას ძირზე, შემდეგ გოგრას და ასე გავიმეორებთ სანამ ბოლო ფენას არ მოვაყრით მშრალ მასას. შემდეგ დავახეხავთ ცივ კარაქს, გადავანაწილებთ პეროგის ზედაპირზე. ავიღოთ წვრილი ხის შამფური და რამდენიმე ადგილას ჩავჩხვლიტოთ. შემდეგ მოვასხათ რძე თანაბრად რომ გადანაწილდეს პეროგზე, ვაცხობთ წინასწარ გახურებულ 180 გრ ღუმელში 45 წუთი.