ყველა ინგრედიენტი წინასწარ მოამზადეთ. დაჭერით გოგრა კუბიკებად და ჩადეთ ქვაბში. წინასწარ ნებისმიერი გარგარის ჩირი დაამატეთ ქვაბში. თუ ნაყოფი დიდია, შეგიძლიათ შუაზე გაჭრათ. დაასხით წყალი, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე, სანამ გოგრა დარბილდება. ბლენდერის დახმარებით გახეხეთ გოგრა პიურეს მსგავს მასად, წყლის გადაღვრა არ არის საჭირო. პიურეს დაამატეთ შაქარი და ლიმონმჟავა. მიიყვანეთ წვენი ადუღებამდე და ხარშეთ 2-4 წუთი. დაასხით წვენი წინასწარ გასტერილებულ ქილებში, თავდაყირა დააყენეთ, დააფარეთ რამე თბილი და გააჩერეთ სრულ გაგრილებამდე. გოგრისა და გარგარის ჩირის წვენი ზამთრისთვის მზად არის!