ცომის მომზადება: დიდი ჯამში ჩაყარეთ ფქვილი, დაუმატეთ მარილი და აურიეთ. ნელ-ნელა დაუმატეთ წყალი და თან აურიეთ, რომ ცომი თანაბრად აიღოს წყალი. მოზილეთ ცომი დაახლოებით 10-15 წუთის განმავლობაში, სანამ არ გახდება გლუვი და ელასტიური. გააჩერეთ ცომი მინიმუმ 20-30 წუთი, რომ შემდეგ უფრო მარტივად გაიწელოს. შიგთავსის მომზადება: ხორცს დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მარილი, შავი წიწაკა და ხმელი ქინძი. ფრთხილად ჩაასხით წყალი ან ბულიონი და თან აურიეთ, რომ შიგთავსი წვნიანი გამოვიდეს, მაგრამ არ იყოს ზედმეტად თხევადი. ამის შედეგად ხინკალს შიგნით ბევრი სითხე ექნება. ხინკლის მოხვევა: ცომი გაჭერით პატარა ბურთებად (თითო დაახლოებით 30 გრამიანი). თითოეული ბურთი გააბრტყელეთ წვრილ ფენად (დაახლოებით 10 სმ დიამეტრის), ცენტრში ჩადეთ შიგთავსი (1 სუფრის კოვზი). დააწიეთ ცომის კიდეები და შემოატრიალეთ „ნაოჭებად“. კლასიკური ქალაქური ხინკალი დაახლოებით 20 ნაოჭს ითვალისწინებს, მაგრამ მთავარია, მჭიდროდ და ლამაზად გამოაცხვიდეთ. ხარშვა: დიდ ქვაბში აადუღეთ წყალი და დაამატეთ ცოტა მარილი. ხინკალი ფრთხილად ჩაუშვით ადუღებულ წყალში და პერიოდულად მოურიეთ, რათა არ მიეკრას ერთმანეთს. ხარშეთ დაახლოებით 10-12 წუთის განმავლობაში (ზომიდან გამომდინარე). სასარგებლო რჩევები: ხორცის შიგთავსისთვის, რაც უფრო წვნიანია ხორცი და უფრო წვრილად დაჭრილი ხახვი, მით უფრო გემრიელი გამოვა ხინკალი. გემრიელი წვენის შესანარჩუნებლად, შიგთავსს მუდმივად დაამატეთ ცოტ-ცოტა ბულიონი ან წყალი, სანამ ხინკალს მოახვევთ.