ღუმელი გაახურეთ 200°C ტემპერატურაზე. მოამზადეთ საცხობი ფირფიტა და დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი ან სილიკონის ნაჭერი. საცხობ ფირფიტაზე დადეთ ტკბილი კარტოფილის რგოლები ერთ ფენად. მოასხით ზეითუნის ზეთი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და სურვილისამებრ პაპრიკა. გამოაცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში, შუა გზაზე გადმოაბრუნეთ, სანამ რგოლები დარბილდება და კიდეები ოდნავ ხრაშუნა გახდება. სანამ ტკბილი კარტოფილი იხარშება, მოამზადეთ ათქვეფილი ფეტა. ბლენდერში მოათავსეთ დანაწევრებული ფეტა, ბერძნული იოგურტი, ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, ნიორის ფხვნილი, მარილი და პილპილი. აურიეთ, სანამ არ მიიღებთ გლუვ და კრემოვან მასას. გასინჯეთ და საჭიროებისამებრ მოამარილეთ. საშუალო ტაფაში საშუალო ცეცხლზე ჩაყარეთ კაკალი, თაფლი და სურვილისამებრ დარიჩინი. ურიეთ 2-3 წუთის განმავლობაში, სანამ კაკალი ოდნავ ხრაშუნა გახდება და თაფლი კარამელიზდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და დააცადეთ, რომ გაცივდეს. როდესაც ტკბილი კარტოფილი მზად იქნება, გადაანაწილეთ იგი სასუფროდან ან თეფშზე. თითოეულ რგოლს დაადეთ ათქვეფილი ფეტას პატარა კოვზი. მოაყარეთ თაფლიანი კაკალი და ბროწეულის მარცვლები. სურვილისამებრ დაამატეთ ახალი ოხრახუში ან პიტნა. კერძი მიიტანეთ დაუყოვნებლივ, სანამ ტკბილი კარტოფილი ჯერ კიდევ თბილია.