ხურმა კარგად გარეცხეთ და გაამშრალეთ. შემდეგ დაჭერით წრიულ ნაჭრებად, დაახლოებით 0.8 სმ სისქის ნაჭრებად. დაჭრილი ხურმა ჩადეთ ჯამში და დაამატეთ ერთი ცალი მთლიანი ლიმონის წვენი. კარგად, მაგრამ ფრთხილად გადაურიეთ, რათა თითოეული ნაჭერი ლიმონის წვენით გაიჟღინთოს. ეს ხელს შეუწყობს ხურმის სტრუქტურის შენარჩუნებასა და ფერის სილამაზეს. ხურმის ნაჭრები ფრთხილად მოათავსეთ საშრობის ფენებზე ისე, რომ ნაჭრები ერთმანეთზე არ დალაგდეს. საშრობი დააყენეთ 40 გრადუსზე და ჩართეთ 8-10 საათის განმავლობაში. პერიოდულად შეამოწმეთ. გამხმარი ხურმა გადაიტანეთ მშრალ, ჰერმეტულ მინის ჭურჭელში. შეინახეთ მშრალ და გრილ ადგილზე, რათა ხანგრძლივად შეინარჩუნოს გემო.