ბადრიჯანი გავთალოთ, დავჭრათ 6-7 სმ სიგრძის მოგრძო ნაჭრებად, მოვაყაროთ მარილი და გავაჩეროთ 2 საათი. ბულგარულ წიწაკებს ამოვაცალოთ თესლი და ოთხად გავჭრათ. ბადრიჯანი გავწუროთ და ზეთში შევწვათ. ამავე ზეთში შევწვათ წიწაკაც. ძმარს დავუმატოთ დანაყილი ნიორი, მწვანილი, სანელებლები და შევურიოთ შემწვარ ბოტნეულს. სუფრაზე მიტანის წინ შეგვიძლია მოვრთოთ ბროწეულით. სალათა შეგვიძლია მაშინვე მივირთვათ, თუმცა ჯობს, 1 დღე მაცივარში გავაჩეროთ. მაცივარში მისი შენახვა, სულ მცირე, 1 კვირა შეიძლება.