დაჭრილი ქათამი გადავიტანოთ ტაფაზე, დავასხათ წყალი, დავუმატოთ დაფნის ფოთოლი და კარაქი, რომ მოიხარშება, მოვაყაროთ მარილი და მოვბრაწოთ ორივე მხრიდან. ზეთში მოვშუშოთ ხახვი და დავუმატოთ ბულგარულები, რომლებიც უნდა მოვთუშოთ (არ ჩაგეხარშოთ, რათა ცოცხალი გემო შეინარჩუნოს), ამასობაში გახეხილ ან დაბლენდერებულ პომიდორს დავუმატოთ ტომატის პასტა, მარილი, დაჭყლეტილი ნიორი , წყალი და კარგად გადავურიოთ. ეს მასა დავასხათ მოშუშული ხახვისა და ბულგარულის მასას, ჩავაწყოთ მასში დაბრაწული ქათმის ნაჭრები და ერთხელ წამოვადუღოთ, წამოდუღებულს მოვაყაროთ ქინძი, რეჰანი და ჩვენი კერძიც მზადაა.