ნახევარი ნორმის ცომის მოსამზადებლად 2 ცალი კვერცხის გული ათქვიფეთ 4 სუფრის კოვზი შაქართან ერთად, რამდენიმე წუთით, შეზილეთ 150 გრამამდე რბილი კარაქი და 270 გრ ფქვილი გამაფხვიერებლიანი. შეგიძლიათ შეახვიოთ ცელოფანში და ცოტახნის შემდეგ გამოაცხოთ. კრემის მოსამზადებლად 300გრ კარაქი ოთახის ტემპერატურის თქვიფეთ ხუთ წუთზე მეტი, დაუმატეთ ნელ-ნელა შესქელებული რძე და ვანილი. ფორმებს წაუსვით ცხიმი, ზეთიანი მარლით ან ხელსახოცით და გადაიტანეთ ფორმებში ცომი, ძალიან სქელი ფენა არ არის საჭირო. ჯემი შინდი ჯობს, თუმცა ალუბალს და ჟოლოსაც არა უშავს, აცხვეთ 180გრადუსზე.