ბოსტნეულის მომზადება: გარეცხე ბულგარული წიწაკა და სხვა ბოსტნეული. პომიდორს და წიწაკას მოაჭერი თავი და კოვზით ამოიღე შიგთავსი (პომიდვრის შიგთავსი დააბლენდერე). შიგთავსის მომზადება: ქვაბში მოშუშე ხახვი სანამ დარბილდება. დაუმატე საქონლის ფარში და მოთუშე. ჩაყარე დაბლენდერებული პომიდორი ბრინჯი და დანარჩენი სანელებლები. მოურიე კარგად და მოხარშე ნაწილობრივ (არა ბოლომდე). ბოსტნეულის შევსება: ბოსტბეულში მიათავსე შიგთავსი ისე, რომ ზემოდან ადგილი დარჩეს. დაალაგე ღრმა ჟარონაზე. კარტოფილის მომზადება: დაჭერი კარტოფილი და დაუმატე მარილი, სანელებლები, მდოგვი და ზეითუნის ზეთი. ხელით აურიე და მოათავსე წიწაკების გვერდით. სოუსი: დარჩენილი დაბლენდერებული პომიდორი შეზავე სანელებლებით. მოასხი ბოსტნეულს და მთლიანად წვნიანზე დაასხი ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთიც. გამოცხობა: ტემპერატურა: 180–200°C, დრო: 25–35 წუთი (ზედა და ქვედა გათბობით ან გრილის რეჟიმით, საჭიროებისამებრ).