ცხვრის ხორცის რაგუ
დრო 150წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარილი და პილპილი
  • ხახვი - 2 თავი
  • სტაფილო - 2
  • კარტოფილი - 600 გ
  • ცხვრის/ბატკნის რბილი ხორცი - 500 გ
  • დაფნის ფოთოლი
  • ტომატ-პასტა - 2 ს.კ
მომზადების წესები
ხორცი დავჭრათ, მოვაყაროთ მარილი და შევწვათ ტაფაზე. წვის დასასრულს მოვაყაროთ ფქვილი, მოვურიოთ, გადავიტანოთ ღრმა ქვაბში,  დავამატოთ პამიდვრის პიურე და 2-3 ჭიქა ცხელი ბულიონი ან წყალი. მოვამზადოთ დაბალ ცეცხლზე 1.5-2 საათი (ბატკნის ხორცი 40-50 წუთი). ამის შემდეგ დავამატოთ დაჭრილი ბოსტნეული, დაფნა, ოხრახუში, პილპილი და 20-30 წუთი კიდევ ვადუღოთ. მზა კერძს დავამატოთ დაჭრილი მწვანილი.