მომზადების წესი გაახურეთ ღუმელი 175°C-ზე (350°F). საცხობ ფორმაში ჩააფინეთ საცხობი ქაღალდი ისე, რომ კიდეებზე გადმოიკეცოს. ქაღალდს წაუსვით ცხიმი. დიდ თასში ხელის მიქსერით ათქვიფეთ კარაქი და შაქრები, სანამ ნაზი და ჰაეროვანი გახდება. ჩაუმატეთ კვერცხები და ვანილი, კვლავ ათქვიფეთ. ჩაყარეთ ფქვილი, სოდა და მარილი. აურიეთ, სანამ ცომი შეიკვრება. დაამატეთ ¾ ჭიქა შოკოლადის ჩიფსი და ნაზად აურიეთ. ცომი თანაბრად გადაანაწილეთ ფორმაში. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ½ ჭიქა შოკოლადის ჩიფსი და ოდნავ ჩააჭირეთ, რომ ცომში ჩავიდეს. გამოაცხვეთ დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ კიდეები ოქროსფერი გახდება. გააგრილეთ ფორმაში 10 წუთი, შემდეგ გადაიტანეთ ცხაურზე და სრულად გააციეთ. პიცის საჭრელით ან ბასრი დანით გაჭერით გრძელ ზოლებად, შემდეგ თითოეული ზოლი შუაზე გაჭერით, რომ მიიღოთ "დიპერები". რჩევა: იდეალურია ცხელ შოკოლადთან, რძესთან ან ყავასთან. შეგიძლიათ დაამატოთ თეთრი ან მუქი შოკოლადის ნატეხები მეტი ეფექტისთვის.