დანაყეთ ნიგოზი, შეურიეთ დარბილებული კარაქი და 1 ს.კ ვისკი, ასევე მარილი და პილპილი.ქათამს შიგნიდან მარილი და პილპილი წაუსვით. მკერდის მხრიდან კანქვეშ თითები შეუცურეთ, ისე რომ კანი არ დააზიანოთ. შეაზილეთ კანქვეშ ნიგვზიანი კარაქი. შედეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 2 საათი. ხშირ-ხშირად დაასხით თავისივე გამოშვებული წვენი. თუ საჭიროდ ჩათვლით, ცოტა წყალიც დაამატეთ. შემწვარ ქათამს ვისკი მოასხით და ააალეთ: ამ პროცესს ფლამბირება ჰქვია და ცოტაოდენ გამოცდილებასა და სიფრთხილეს მოითხოვს. ალი რომ ჩაქრება, ქათამი ცოტა ხანს დაასვენეთ, შემდეგ კი დაჭერით და სუფრასთან მიიტანეთ გარნირთან ერთად.