სადღესასწაულო ქათამი ნიგვზითა და ვისკით
სადღესასწაულო ქათამი ნიგვზითა და ვისკით
დრო 150წთ
ულუფა 6
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ვისკი - 6 ს.კ
  • დარბილებული კარაქი - 150 გ
  • ნიგოზი - 120 გ
  • ქათამი - 2-2.5 კგ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
დანაყეთ ნიგოზი, შეურიეთ დარბილებული კარაქი და 1 ს.კ ვისკი, ასევე მარილი და პილპილი.
ქათამს შიგნიდან მარილი და პილპილი წაუსვით. მკერდის მხრიდან კანქვეშ თითები შეუცურეთ, ისე რომ კანი არ დააზიანოთ. შეაზილეთ კანქვეშ ნიგვზიანი კარაქი. შედეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 2 საათი. ხშირ-ხშირად დაასხით თავისივე გამოშვებული წვენი. თუ საჭიროდ ჩათვლით, ცოტა წყალიც დაამატეთ.

შემწვარ ქათამს ვისკი მოასხით და ააალეთ: ამ პროცესს ფლამბირება ჰქვია და ცოტაოდენ გამოცდილებასა და სიფრთხილეს მოითხოვს. ალი რომ ჩაქრება, ქათამი ცოტა ხანს დაასვენეთ, შემდეგ კი დაჭერით და სუფრასთან მიიტანეთ გარნირთან ერთად.


ტეგები:
ქათამი ნიგოზი სადღესასწაულო ნანახია: 6069