ქათმის ხორცი ბასკურად - ძალიან არომატული და გემრიელი
ქათმის ხორცი ბასკურად - ძალიან არომატული და გემრიელი
დრო 30წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • წითელი წიწაკა, დაფქული
  • ზეითუნის ზეთი
  • ნივრის კბილი - 3
  • ტკბილი წიწაკა, სხვადასხვა ფერის - 3
  • ქათმის ფილე - 600 გ
  • მარილი
მომზადების წესები
დაჭერით ქათმის ხორცი ნაჭრებად, მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.
ტკბილი წიწაკები გარეცხეთ, ამოაცალეთ თესლი და ზოლებად დაჭერით.
ტაფაზე, ზეტში მობრაწეთ ნივრის მთლიანი კბილები, დაამატეთ ქათმის ნაჭრები. რომ დაიბრაწება, დაჭრილი წიწაკაც დაამატეთ და განაგრძეთ შუშვა დამატებით 5 წთ, თან ხშირად ურიეთ.
დაასხით ძალიან ცოტა წყალი, დააფარეთ თავზე და დაბალ ცეცხლზე კიდევ 10 წუთი შუშეთ.

მიირთვით ცხელ-ცხელი, ბრინჯის გარნირთან ერთად