რულეტი შესქელებული რძით - ადვილი და გემრიელი
რულეტი შესქელებული რძით - ადვილი და გემრიელი
დრო 60წთ
ულუფა 8
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 75
  • ფქვილი - 100 გ
  • სიმინდის სახამებელი - 50 გ
  • შაქარი - 100 გ
  • კვერცხი - 4
  • მოხარშული შესქელებული რძე - 1 ქილა
მომზადების წესები
გაახურეთ ღუმელი 210 გრადუსზე. გაადნეთ კარაქი. 3 კვერცხის ცილა ათქვიფეთ ღრუბელივით.

1 კვერცხი და 3 კვერცხის გული ცალკე ათქვიფეთ შაქართან ერთად გათეთრებამდე. შეურიეთ სახამებელი, ფქვილი, გამდნარი კარაქი და ბოლოც ბეზე.

ფორმას ჩაუფიენთ ქაღალდი და ჩაასხით ცომი. გამოაცხეთ 7-10 წუთი. გადმოიღეთ ცხაურზე, ზემოდან ნესტიანი პირსახოცი დააფარეთ და გააციეთ.
წაუსვით ბისკვიტს მოხარშული შესქელებული რძის ნაწილი და ფრთხილად გადაახვიეთ. შეფუთეთ კულინარიულ ცელოფანში და მაცივარში შეინახეთ 1 საათი მაინც, რომ კარგად დარბილდეს.

მირთმევის წინ ცელოფანი მოხსენით და დარჩენილი კრემი გადაუსვით. დაჭერით ულუფებად და გემრიელად მიირთვით.