ხორცის ხვეულები ნეაპოლურად
ხორცის ხვეულები ნეაპოლურად
დრო 60წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • თეთრი ღვინო - 200 მლ
  • ნიორი - 2 კბილი
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • ყველი პარმეზანი - 150 გ
  • პამიდორი საკუთარ წვენში - 1 ქილა
  • ხბოს ფილე - 6 ულუფა
  • შაქარი - 1 ჩ.კ
  • როზმარინი - 1 ტოტი
  • მარილი და პილპილი
  • ზეითუნის ზეთი
მომზადების წესები
ფილეს თხელი ნაჭრები დავბეგვოთ.
წვრილად დავჭრათ ოხრახუში, ნიორი,  გავხეხოთ პარმეზანი, შევურიოთ ერთმანეთში, დავადოთ დაბეგვილ ხორცის ნაჭრებს და გადავახვიოთ. დავამაგროთ ხის ჩხირით.

ტაფაში გავაცხელოთ ზეთი და ყველა მხრიდან შევწვათ ხვეულები. დავასხათ ღვინო, ვადუღოთ 5 წუთი და დავამატოთ პამიდვრის პიურე , შაქარი, როზმარინი, მარილი, პილპილი და 35 წუთი დაბალ ცეცხლზე ვშუშოთ. სოუსი უნდა შესქელდეს და შემცირდეს.

გარნირად მოუმზადეთ მაკარონი.

ტეგები:
პარმეზანი პამიდორი ხბოს ხორცი ნანახია: 15381