ცომი დაჭერით 1 სმ სიგანის ზოლებად, მაგიდაზე ხელით გადააგორეთ, ისე რომ მომრგვალებული ფორმა მიიღოს. შემოახვიეთ ცომი სპეციალურ თუნუქის კონუსებზე. ეს ის ფორმაა, რომლითაც ფენოვან მილებს, ე.წ. "ტრუბოჩკებს" აცხობენ. . დაალაგეთ ღუმელის ტაფაზე და ზემოდან გადაუსვით ტომატიანი სტაფილოს წვენი. მეორე ვარიანტია კვერცხის გული, როემლსაც სულ ცოტა ნარინჯისფერ საკონდიტრო საღებავს დაამატებთ. გამოაცხეთ 180-200 გრადუსზე, სანამ არ დაიბრაწება.სალათისთვის ქათმის ხორცი, კვერცხი, კამა, კიტრი, ოხრახუში და ხახვი დაჭერით, დაამატეთ მაიონეზი, მარილი, პილპილი და კარგად აურიეთ. შემდეგ ამოავსეთ "სტაფილოები" სალათით, ფოჩების ნაცვლად მწვანილი ან სალათის ფოთლები მიამაგრეთ და გემრიელად მიირთვით!რასაკვირველია, სხვა ნებისმიერი სალათა შეგიძლიათ გამოიყენოთ გულსართისთვის.