გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე. შეარჩიეთ პატარა კარტოფილები, იდეალურია ახალი კარტოფილი. კარგად გარეცხეთ და გაჭერით ორად. გადაიტანეთ ღუმელის ტაფაზე, მოასხით 1-2 ს.კ ზეითუნის ზეთი, მოყარეთ მარილი და კარგად ამოურიეთ, რომ ცხიმი ყველგან მოხვდეს.შედგით ღუმელში 30-40 წუთი, სანამ არ დაიბრაწება. ამასობაში მოამზადეთ სოუსი. წიწაკა წვრილად დაჭერით, მის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხმელი, დაღერღილი წიწაკაც. დაამატეთ დაჭრილი ნიორი, ლიმონის ცედრა, წვენი და 2 ს.კ ზეითუნის ზეთი. კარგად აურიეთ.მოასხით ცხელ-ცხელ კარტოფილს, მოაყარეთ დაჭრილი ქინძი და ამოურიეთ.