ხორცი დაჭერით ულუფებად. სქელძირიან ღრმა ქვაბში ან ტაფაში, რომელსაც შემდეგ ღუმელში შედგამთ, გააცხელეთ ზეთი და დაბრაწეთ ხორცი. მეტი არომატისთვის, ხორცთან ერთად შეწვით ბეკონიც. დაამატეთ დაჭრილი ხახვი და მოშუშეთ, თუ წვრილ ხახვს შეარჩევთ (ე.წ. შალოტი), შეგიძლიათ მთლიანი თავები ჩაყაროთ. დაამატეთ დაჭრილი სოკო და სტაფილო, დაასხით ღვინო, ბულიონი ან წყალი. წვენი ძალიან ბევრი არ უნდა იყოს, მაგრამ არც მეტისმეტად მშრალი კერძი ვარგა. დაამატეთ მარილი და პილპილი, ქონდარი, დაფნა და შედგით ღუმელში 180 გრადუსზე, 2 საათი. თავზე ფოლგა დააფარეთ. ხორცი რომ კარგად დარბილდება, კერძი მზადაა. გარნირად უხდება პიურე.