კვერცხები და შაქარი მიქსერით კარგად ათქვიფეთ, სანამ ფუმფულა, ჰაეროვან მასას არ მიიღებთ. შეათქვიფეტ დარბილებული კარაქი. შემდეგ შეურიეთ ფქვილი, დაფქული ნუში, სოდა და ფორთოხლის ცედრა. შემდეგ დაამატეთ ფორთოხლის წვენი. გადაიტანეთ ცომი საშუალო ზომის ცხიმწასმულ ფორმაში. გამოაცხეთ 180-200 გრადუსზე.სანამ ცხვება მოამზადეთ სიროპი: ერთმანეთს შეურიეთ ფორთოხლის წვენი და შაქარი . ღუმელიდან გამოღებისთანავე, ნამცხვარი დაჩხვლიტეთ და მოასხით სიროპი. გააციეთ ფორმაშივე, შემდეგ ამოიღეთ და დაჭერით.