ირლანდიური რუხი სოდიანი პური
ირლანდიური რუხი სოდიანი პური
ინგრედიენტები:

250 გ. მსხვილად დაფქული რუხი ფქვილი;
250 გ. თეთრი ფქვილი;
1 ჩ. კ. მარილი;
1 ჩ. კ. სოდა;
350-400 მლ. კეფირი.

მომზადების წესი:

დიდ ჯამში აურიეთ მშრალი ინგრედიენტები. ამოაღრმავეთ ცენტრში და ჩაასხით კეფირი. მოზილეთ ცომი. ცომი ოდნავ სველი უნდა იყოს. მოამრგვალეთ, ჯვრის ფორმით დაუსერეთ ზედაპირი და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე 35-40 წუთის განმავლობაში. გააგრილეთ ტილოში შეფუთული. შეგიძლიათ მიირთვათ კარაქთან, ლორთან, ძეხვთან და სხვა პროდუქტებთან ერთად.

შეგიძლიათ კეფირიც თავად მოამზადოთ: ამისთვის 2-3 ს. კ. თეთრი ძმარი ან ლიმონის წვენი აურიეთ 350 მლ რძეში და დააყენეთ 5-15 წუთის განმავლობაში.
ტეგები:
ნანახია: 2102