ბრაზილიური მარაკუიას ტორტი - უმარტივესი მოსამზადებელია
ბრაზილიური მარაკუიას ტორტი - უმარტივესი მოსამზადებელია
ინგრედიენტები:

1 ქილა შესქელებული რძე ;
მარაკუიას კონცენტრატი (ხილის წვენი);
300 გ. ნაღები;
3 ფურცელი ჟელატინი;
1 მარაკუია;
450 გ. კარაქი;
1 ¼ ჭიქა შაქარი;
¾ ჭიქა კაკაოს ფხვნილი;
1 ჩ. კ. ვანილის ექსტრაქტი;
2 კვერცხი;
½ ჭიქა ფქვილი.

მომზადების წესი:

კარაქი, შაქარი და კაკაოს ფხნილი აურიეთ, დადგით წყლის ორთქლზე და გაადნეთ, გადმოდგით და დაუმატეთ კვერცხი, ფქვილი, ვანილის ექსტრაქტი. მომზადებული ცომი ჩაასხით ყალიბში და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე 20-30 წუთის განმავლობაში.

ბლენდერში ათქვიფეთ შესქელებული რძე, ნაღები და მარაკუიას წვენი. ჟელატინის ფურცლები დაალბეთ წყალში 5 წუთით, დარბილებამდე, შემდეგ გადაწურეთ, დაუმატეთ 1/3 ჭიქა ცხელი წყალი. როცა გაიხსნება, ჩაასხით ჟელატინი ბლენდერში და ისევ ათფვიფეთ. ჩაასხით ყალიბში და გაყინეთ მაცივარში. შემდეგ მოათავსეთ ტორტის პირველი ფენის ზემოთ. მოასხით გახეხილი მარაკუია და გემრიელად მიირთვით!
ტეგები:
ნანახია: 2345