ბანანი გადაგიმწიფდათ? - ნუ იჩქარებთ გადაგდებას, გამოაცხვეთ პური...
ბანანი გადაგიმწიფდათ? - ნუ იჩქარებთ გადაგდებას, გამოაცხვეთ პური...

ინგრედიენტები:

3 ბანანი (მწიფე, რაც შეიძლება);
6 ს. კ. მცენარეული ზეთი;
½ ჭიქა შაქარი;
1 კვერცხი;
1 ჩ. კ. ვანილის ექსტრაქტი;
¼ ჩ. კ. მარილი;
1 1/2 ჭიქა ფქვილი;
1 ჩაის კოვზი სოდა;
1 ჩაის კოვზი გამაფხვიერებელი;

მომზადების წესი:

გაფცქვენით ბანანი, ჩადეთ ჯამში, დაასხით ზეთი, დააყარეთ შაქარი, აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ კვერცხი, ვანილი და მარილი.

ცალკე ჭურჭელში აურიეთ ფქვილი, სოდა და გამაფხვიერებელი. შემდეგ დაუმატეთ ბანანის მასას. ცხიმწასმულ ჟარონზე გადაიტანეთ ცომი და გამოაცხვეთ 176 გრადუსზე 45 წუთის განმავლობაში. დააცადეთ ჟარონზე 5 წუთით, შემდეგ კი გადაიტანეთ ცხაურზე გასაციებლად.

ტეგები:
ნანახია: 1930