მომზადებამდე ერთი დღით ადრე, ქათამი გავრეცხოთ, გავამშრალოთ.შევურიოთ სანელებლები ერთმანეთში. ქათამს წავუსვათ ზეითუნის ზეთი და სუნელები. შევინახოთ მაცივარში 12-24 საათი.ლუდის ბოთლი საპნიანი წყლით გავრეცხოთ და ეტიკეტი მოვაცილოთ.გადმოვასხათ ლუდის 2/3 ცალკე ჭურჭელში. ბოთლზე ჩამოვსვათ ქათამი (რაც არ უნდა შემაძრწუნებლად ჟღერდეს :D ).ღუმელი 170 გრადუსზე გავახუროთ და ცხაური ქვედა დონეზე დავამაგროთ. ბოთლი ქათმით ღრმა ფართო ჭურჭელში დავდოთ და შევდგათ ღუმელში 1.5 - 2 საათი. წვის დაწყებიდან ნახევარ საათში დავიწყოთ ქათამზე გადანახული ლუდის დასხმა. ეს 15-20 წუთში ერთხელ გავაკეთოთ. თუ ზემოდან სწრაფად იწვება, შეგვიძლია ქოლგის "ქუდი" გადავაფაროთ.მზა ქათამი დაჭრამდე 20 წუთით დავასვენოთ. ასე ხორცი წვენს უკეთ შეინარჩუნებს.