მსხალი გავთალოთ, ამოვაცალოთ გული და დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად. დავასხათ კონიაკი და ვაცალოთ რომ კარგად გაიჟღინთოს, დაახლოებით 40-60 წთ. პერიოდულად ამოვურიოთ, რათა ალკოჰოლი ყველგან კარგად მოხვდეს. 2 კვერცხი და შაქარი ავთქვიფოთ კარგად, შევურიოთ არაჟანი. დავაცრათ მშრალი ინგრედიენტები: კაკაო, ფქვილი და სოდა. შემდეგ შევათქვიფოთ ცხიმი, რომ ერთგვაროვანი კრემისებური ცომი მივიღოთ. ბოლოს ვამატებთ მარილს და მსხალს კონიაკიანად. საბოლოო ცომი არის თხელი, ერთგვაროვანი და კრემის კონსისტენციის.ზ, ,ღუმელის ტაფაზე (ზომით 36/36-ზე) მოვუსვათ ცხიმი და დავასხათ ცომი. შევეცადოთ, რომ მსხლის ნაჭრები ყველგან გადანაწილდეს. შევდგათ 180-200 გრადუსზე და ვაცხოთ დაახლოებით 20-30 წუთის განმავლობაში. მზაობა შევამოწმოთ ხის ჩხირით.საბოლოოდ, მივიღებთ ძალიან ფაფუკ, ნაზ ნამცხვარს. მივირთვათ გაციზმ,ზა, ვებული. თუ კექსს სხვაგვარ ფორმაში გამოვაცხობთ, ცხობის დრო შეიცვლება ნამცხვრის მმ, ისქის მიხედვით.