რატომ ფუჭდება კონსერვი? - 6 შეცდომა, რომლებიც კონსერვების მომზადებისას არ უნდა დაუშვათ
ზაფხულსა და შემოდგომაზე კონსერვები თითქმის ყველა ოჯახში მზადდება.იმისათვის, რომ კონსერვი არ გაფუჭდეს, სხვადასხვა ხერხს მიმართავენ. ზოგი დიასახლისი ასპირინს იყენებს, ზოგი საჭირო დიდხანს ასტერილებს და სხვ. ამის მიუხედავად, ზოგჯერ კონსერვს თეთრი ბუშტუკები უჩნდება, ზოგჯერ ქილას თავი „უფეთქდება“ და ა. შ.
გიზიარებთ 6 ყველაზე გავრცელებულ შეცდომას, რომლებიც კონსერვის გაფუჭებას იწვევს.
ასევე დაგაინტერესებთ: სანამ ზამთრის მარაგის მომზადებას დავიწყებდი, ეს 10 წესი მაცივრის კარზე გავიკარი!
1. არ არის დაცული კონსერვის ძირითადი პირობები - დარღვეულია ჭურჭლისა და ხელსაწყოების მოსამზადებელი სანიტარული პირობები.
2. არ არის კენკრა ან ხილი საფუძვლიანად დამუშავებული.
3. გამოყენებულია დაბალი ხარისხის პროდუქტი.
4. დარღვეულია ტემპერატურის ერთგვაროვანება.
5. წვენები არ ინახება ბნელ ოთახში, ხოლო ტემპერატურა არის 12 გრადუსზე მეტი.
6. არ არის თავსახური მჭიდროდ მორგებული.
ასევე დაგაინტერესებთ: რატომ უჩნდება კიტრის მწნილს თეთრი ბუშტუკები და კიდევ 4 შეცდომა, რომელიც მწნილის მომზადების დროს არ უნდა დაუშვათ