მე მაქვს 1 საიდუმლო, რომლის წყალობითაც სააღდგომო კვერცხები თანაბრად იღებება - Gemrielia.ge

მე მაქვს 1 საიდუმლო, რომლის წყალობითაც სააღდგომო კვერცხები თანაბრად იღებება

სა­ერ­თოდ, კვერ­ცხი სი­ცო­ცხლის სიმ­ბო­ლო­დაა მიჩ­ნე­უ­ლი. სა­აღ­დგო­მო კვერ­ცხი კი არის სიმ­ბო­ლო უფ­ლის აღ­დგო­მი­სა, ასე­ვე მიც­ვა­ლე­ბულ­თა მკვდრე­თით აღ­დგო­მი­სა და მო­მა­ვალ ცხოვ­რე­ბა­ში ჩვე­ნი აღ­დგო­მა-გა­ნახ­ლე­ბი­სა.

წითელ პარასკევს მართლმადიდებელი ქრისტიანები სააღდგომოდ კვერცხებს ღებავენ. ამბობენ, რომ იმასაც აქვს მნიშვნელობა, თუ დღის რომელ მონაკვეთში შევღებავთ კვერცხებს. ზოგი ენდროთი ღებავს კვერცხებს, ზოგი ხახვის ნაფცქვენს იყენებს, ზოგიც ქიმიურ საღებავებს. ზოგიერ მათგანს ნამდვილად უნდა უფრთხილდეთ. ზოგი ბუნებრივ საშუალებებს ანიჭებს უპირატესობას და არამხოლოდ წითელი, არამედ სხვა ფერების მისაღებად ჭარხალსა თუ ისპანახს იყენებს.

kvercxis-shegebva-1650279204.jpg

დაგაინტერესებთ: როგორ შევღებოთ სააღდგომოდ კვერცხები ენდროსა და საღებავების გარეშე

ახლა კი გადავალ მთავარზე და გეტყვით 1 ხრიკს, რომელიც დაგეხმარებათ კვერცხების თანაბრად შეღებვაში:

თუ კვერცხს წინასწარ სოდიანი წყლით ან ძმრით გარეცხავთ, უფრო თანაბრად შეიღებება. ხარშვისას კი კვერცხი რომ არ გასკდეს, შეღებვამდე 1 საათს სითბოში ან ოთახის ტემპერატურაზე გააჩერეთ, ხოლო ხარშვისას წყალში ჩაამატეთ 1 სუფრის კოვზი მარილი - ნაჭუჭი რომც გასკდეს, გული არ გადმოიღვრება.

თქვენ რა მეთოდს იყენებთ?